آسیبرسانی به رکن مردمی انقلاب اسلامی :
1 ـ اختلافافکنی با بهرهگیری از تعصبات مذهبی و فرقهای ، تحریک قومیتها ، ترویج تکثرگرایی احزاب و ... .
2 ـ هجوم فرهنگی به باورها و ارزشهای دینی از طریق استحاله فرهنگی و ترویج فساد اخلاقی.
3 ـ انحراف در خواص و مدیران اسلامی ( شبه علمی و شهرت و منفعتطلبی ) .
4 ـ جنگ روانی دشمن ( ایجاد رعب و وحشت ) .
5 ـ ایجاد یاس و بدبینی نسبت به آینده نظام اسلامی .
6 ـ ایجاد توقعات کاذب و در نتیجه طلبکارشدن مردم از نظام .
7ـ تضعیف نهادهای مردمی ( جهاد ، کمیته ، سپاه ، بسیج و ... )
8 ـ اغتشاش و اختلال در امنیت ملی ( ناامنی ، آشوب ، هرج ومرج و ... )
9 ـ ضعف اطلاعرسانی و عدم پاسخگویی ( اطلاعرسانی از عملکرد نظام ) .
10 ـ تعطیل شدن نظارت عمومی بر دستگاههای مسئول و رفتار مدیران نظام .
11ـ ترویج روحیه تقلیدی ، انفعالی و خودباختگی در مردم .
12 ـ گسست فرهنگی نسلها ( نسل اول از نسل سوم ) .
عظمت انقلاب :
انقلاب ایران واقعهای گیجکننده بود که اکثر ناظران ایرانی و غیرایرانی را کاملا غافلگیر کرد ... این اقدامات(ایحاد زرادخانههای نیرومند با پول نفت ، اجرای برنامههای توسعه اقتصادی و رابطه نزدیک با آمریکا) عموما به عنوان اقداماتی بیش از حد مورد لزوم برای حفاظت از امنیت ملی ایران در سالهای آتی تلقی میشد .با این حال ... سرانجام نیز رژیم شاه سرنگون شد و امواج تکان دهندهای را در سراسر جهان ایجاد نمود و ایران را در معرض تهدید شوروی و در نهایت تجاوز عراق قرار داد .
یکی از درسهای انقلاب :
از این رو ، یکی از درسهای بسیاری که از انقلاب ایران گرفته شد این بود که طرق سنتی و معمول حفظ امنیت ملی در جهان سوم ، از قبیل تقویت نیروهای امنیتی ، پشبرد توسعه اقتصادی و حفظ روابط نزدیک با یک ابرقدرت ، لزوما امنیتی را که واقعا باید حفظ شود ، تضمین نمیکند .
آسیبشناسی عرصه سیاسی ؛ حواسمان را باید جمع کنیم :
1 - خستگی نیروهای انقلابی: خستگی و سست شدن نیروهای انقلاب و مردم از ادامه راه انقلاب. ممکن است به دلایل متعددی از جمله رفاهطلبی ، دنیاطلبی ، زندگی تجملاتی عناصر انقلابی و برخورد با مشکلات ، خطرات جدی علیه انقلاب اسلامی ایجاد نماید .
2 - تفرقه و کشمکش میان نیروهای انقلابی و اقشار اجتماعی : مهمترین عامل تهدیدکننده بالندگی یک ملت ، کینه و نفاق ، دوری از محبت ، پراکندگی و تفرقه از همدیگر میباشد .
3 - شکاف میان نسلهای انقلاب : عدم ارتباط میان نسلهای گذشته و حال با نسل آینده ، موجبات بحران و مشکلاتی برای جامعه میگردد ؛ و با مساله فاصله ارتباط و درک متقابل میان نسلها از جمله این مشکلات است .
4 - عدم تحقق عدالت اجتماعی : عدالت سرچشمه همه نیکیها ، ارزشها و زمینه تحقق اهداف متعالی زندگی بشری است و به عنوان یکی از محوریترین اصول حیات بشر محسوب میشود و عدالت اجتماعی یکی از مهمترین اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی محسوب میشود و ... .
5 - عدم تبدیل ابزار خشونت انقلابی به ابزار قانونی در دوران ثبات انقلاب : انقلابها غالبا دارای چهار مرحله هستند : مرحله تدوین که چارچوب نظری انقلاب بر اساس آرمان آن ترسیم میشود و ابزار تحقق آن نظریهپردازی است . در مراحل تخریب و تثبیت انقلاب نیاز به ابزار خشونت انقلابی است . اما در مرحله ثبات و گذار از پیروزی و تثبیت انقلاب ، جهت تحقق آرمان آن ، نیاز به ابزار قانون است .