وب هاستینگ
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حدیث منتظران قائم (عج)
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تماس با ما
بازدید امروز : 34
بازدید دیروز : 100
کل بازدید : 896512
کل یادداشتها ها : 442

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

V

بسم الله

غیر قابل انتشار در مجله پارسی نامه 

لینک مطلب در مرکز تحلیل سیاسی باصر

8 دی

حرف تو

عمارنامه

امیر محمد

شاید صاحبان شبح اسرائیلی فکرش را هم نمی کردند که هرمس اینقدر بی دردسر توسط سامانه های راداری موشکی جمهوری اسلامی شکار شود .

 مطمئناً غرب در وضعیت دوگانه ای در خصوص نقش ایران در منطقه و اعمال فشار بر پرونده هسته ای ایران ، قرار دارد . از یک سو قصد ندارد در مسئله پرونده هسته ای به ایران باج دهد ولی از سوی دیگر ( به اعتراف خودشان ) نمی تواند نقش بی بدیل جمهوری اسلامی در راهبرد اهداف منطقه ای را انکار کند .

اجماع نظر تحلیلگران برجسته سیاسی دنیا بر این است که اتفاقات و حوادث جاری در منطقه خاورمیانه بدون تردید می تواند در شکل گیری و تثبیت بازیگردانان اصلی منطقه در دهه آینده موثر باشد . حرکتهایی از این دست بدون تردید موجب ارتقاء جمهوری اسلامی در جایگاه برتر هژمون در نقشه جدید بازیگردانی خاورمیانه می شود .

به عنوان مثال می توان به سخنان چند روز پیش لوران فابیون ، وزیر خارجه فرانسه ، اشاره کرد .  وی به طور مستقیم از جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در تلاش های بین المللی برای نابودی داعش دعوت کرد . اهمیت این دعوت از آنجا ناشی می شود که پاریس همانند سایر هم پیمانانش در سال های اخیر تلاش کرده است از هر گونه نقش و نفوذ ایران در خاورمیانه بکاهد و برای نیل به این هدف از هیچ اقدامی فروگذار نکرده است ولی در این روزها علی رغم فشارها بر سر حل مسئله هسته ای مجبور به قبول نقش بی نظیر جمهوری اسلامی در منطقه شده اند . ژاک میراد نماینده حزب محافظه کار پارلمان فرانسه ، این درماندگی را به خوبی به این صورت در گفتگو با مجله " پاری ماچ " عنوان کرده است ، وی در این خصوص گفته : از نظر جغرافیای سیاسی ایران از ما وضعیت بهتری دارد و آمریکا این موضوع را درک کرده است؛ از این رو باید در مقابله با "دولت اسلامی" به ایران تکیه کرد، زیرا حملات هوایی آمریکا تاثیر زیادی ندارد. او می افزاید: در شرایط کنونی چاره ای جز کمک خواستن از ایران وجود ندارد.

شکی نیست که رژیم اشغالگر قدس از روند جاری در پرونده هسته ای ایران رضایت ندارد و از نظر رهبران این رژیم ، تحقق خواسته هایشان می تواند از مسیر دیگری به نتیجه برسد . پس به ناچار علی رغم هشدارهای فراوان به ایالات متحده آمریکا ، راه خود را آزمایش می نماید ، آزمایشی سخت و پر هزینه . اتفاقی که به طور کلی می تواند شروع فصل جدید در مناقشات ایران و اسرائیل باشد ، البته این مناقشه با پیش دستی اسرائیل ، فضای بازی در میدان عمل جهت پاسخ برای جمهوری اسلامی فراهم کرده است .

مسئله دیگری که شاید بتوان برای این اقدام جنون آمیز اسرائیل در نظر گرفت ، فشارهای شدید عصبی و روانی حاصله از شکستهای پیاپی در نوار غزه است که سران این رژیم نامبارک را برای ارتکاب اینچنین اقدام دیوانه واری مجاب نموده است . این حرکت نمودی بود از تنگای شدید رژیم اسرائیل در افکار عمومی جهان .

اهمیت وارد نمودن مسئله شکار پهباد رژیم اشغالگر قدس در تحلیل های سطح یک سیاسی این روزها آنجا نمود یدا می کند که بدانیم زمان حمله این پهباد ، مقارن بود با آغاز هفته دولت و روز صنایع دفاعی که این حسن و یا تصادف ! انتخاب زمان عملیات می تواند پیامهای مهمی را با خود به همراه داشته باشد .

مسئله مهم در این بین با لحاظ نمودن اینکه این پهباد نمی توانسته مستقیماً از اسرائیل به حرکت در آمده باشد و به احتمال فراوان از عرشه یکی از ناوهای هواپیما بر آمریکا به سمت ایران برخواسته است ، همراهی غیر مستقیم آمریکا در صحنه عملیاتی و کمکهای ماهواره ای و نوابری این کشور را آَکار می کند که این اقدام نیز در کشاکش مذاکرات فشرده هسته ای ، پیامی جز غیر قابل اعتماد بودن آمریکایی ها نمی تواند به همراه داشته باشد . نکته ای که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره مستقیم داشتند . موردی که نباید دز دور جدید مذاکرات توسط دستگاه دیپلماسی از آن چشم پوشی شود .

 

 




نویسنده : منتظر
تاریخ : چهارشنبه 93/6/5
هدیه منتظران قائم ()

بسم الله

غیر قابل انتشار در مجله پارسی نامه 

لینک مطلب در حرف تو 

امیر محمد

بر خلاف گمانه زنی های فراوانی که در خصوص عکس العمل نوری المالکی به انتخاب حیدرالعبادی به عنوان نخست وزیر ، وی صحنه نا آرام عراق را به سمت تنش آفرینی بیشتر پیش نبرد .

فارغ از خواست ایران و ایالات متحده آمریکا در خصوص کناره گیری مالکی ، حرکت عاقلانه و منطقی نخست وزیر سابق عراق در انتقال قدرت ، نمادی از توسعه روند همگرایی میان گروه های مختلف سیاسی عراق بود که امروز به نمایش عمومی گذاشته شد .

دولت و ملت عراق در دهه اخیر با کشمکش های فراوانی دست و پنجه نرم کرده اند و لزوم برقراری اتحاد میان گروه های مختلف که خود صد البته نمودی آشکار از سختی و دشواری کار در عراق است را بیش از پیش آشکار می نماید .

عراق با داشتن ظرفیت های بالای سیاسی ، اعتقادی و اقتصادی ، متاسفانه هم اکنون در شرایط مناسبی به سر نمی برد و حرکاتی از قبیل حرکت نوری المالکی می تواند مرهمی باشد بر تن زخم خورده ملت عراق تا با همگرایی بیشتر گروه های سیاسی و مذهبی ، تلاش ها برای دفع تهدیدات امنیتی ناشی از توطئه بیگانگان افزایش یافته و عراق به دوران ثبات و آرامش برگردد .

مبارزات طولانی مردم عراق در طی سالیان دراز ، هم اکنون بلوغی قابل تقدیر را در حوزه سیاست و دموکراسی برایشان به ارمغان آورده است و این دستاورد مهم نباید به این سادگی دستاویزی برای تضعیف اراده جاری ملت قهرمان عراق تبدیل شود .

نوری المالکی با اقدام خود در خصوص کناره گیری از نامزدی برای نخست وزیری عراق در مهمترین مقطع تاریخ سیاسی این کشور ، تمام تلاشهای دشمنان خارجی را برای ایجاد اختلاف و تفرقه بین گروه های مختلف عراق ، ناکام گذاشت و نشان داد که هنوز برای رهبران عراق ، منافع ملی و امنیت عراق از مهمترین الویت هاست .

 

 




بسم الله

عنوان: امواج رسانه ای دروغین ، طنز تاریخ

دسته : سیاست

غیر قابل انتشار در مجله پارسی نامه

- لینک یادداشت در مرکز تحلیل و خبر سیاسی باصر

- لینک یادداشت در بهترین های حرف تو 

- لینک یادداشت در 8 دی

امیر محمد

در این روزهای سراسر فاجعه که توسط بنیادگرایان در گستره خاورمیانه هر روز لبریز می شود از نفرت و خشونت ، تردیدی نیست که باید به کارکردهای رسانه از زاویه ای دیگر نگریست . شاید در این زمینه باید شاهد پر رنگ شدن کارکرد اطلاع رسانی رسانه ها می بودیم ولی آنچه در میدان عمل اتفاق افتاد چیزی غیر از این بود و این کار کرد جای خود را به عادی جلوه دادن شرایط و اوضاع داده است .

متاسفانه این روی نامبارک جامعه اطلاعاتی در سطح دنیا این روزها بدجور دل را می آزارد . روزی روزگاری ،خبری که اینروزها عادی جلوه داده می شود همانند بمب ، سر و صدا می کرد ولی دنیای ما را چه شده است در این روزهای خونبازی ؟!

 اصلاً دنیای بدی است این دنیای ما . شاید این جمله کمی بار روانی ناشی از دل آزردگی مان را کم کند ، البته فقط شاید . زندگی در شرایط سخت و عصفناک در زیر بدترین فشارها ، برای گروهی از مردم عادی جلوه داده می شود . از طرفی دیگر آرامش و رفاه برای گروه مقابل ، به عنوان حق یاد می شود که باید با از بین رفتن گروه اول ، محقق شود .

آیا می توان قلبی را یافت که با دیدن فجایع غزه ، به درد نیاید ؟!  آیا این اخبار از فجایع انسانی می تواند درگیری و کشتارها را متوقف کند ؟! پاسخ به این دو سوال در کنار هم،  چه نتیجه ای را به شما خواهد داد ؟

شکی وجود ندارد که در این دوران شبکه های تلوزیونی خبری ، شبکه های اجتماعی مجازی و در مفهوم عام رسانه ها ،نقشی غیر قابل انکار در شکل دهی به تصورات بشریت و هدایت آن به سمت دلخواه بازی می کنند ولی ایفای این نقش همیشه در جهت مثبت و انسانی اش نبوده است .

تعجب از رفتارهای دوگانه را از سوی غولهای رسانه ای در قالب چه مفهومی می توان تفسیر نمود ؟ در جریان فجایع غزه ، سکوتی سنگین نه در مفهوم جاری بلکه در میدان جریانسازی منفی از سوی رسانه های دنیا به چشم آمد که بدون تردید ساختارشناسی شان را در دسترس تر قرار داد .

البته نباید خیلی از این جریان تعجب نمود . اینکه یهودیان متومل در رأی اغلب مراکز رسانه ای دنیا قرار دارند و اختیار سکان جریان سازی خبری و رسانه ای را نیز در اختیار دارند ، به خودی خود ، از تعجب رفتارهای چندگانه شان می کاهد .

در جریان فجایع غیر انسانی غزه در این روزها هم ، شاهد این چندگانگی شخصیتی در رسانه های مدعی بی طرفی هستیم . از بی بی سی همیشه فراموشکار تا غولهای رسانه ای دنیا ، همه و همه تمام تلاش خود را نه تنها برای مخفی کردن واقعیت انجام دادند ، بلکه پا را از این فراتر گذاشته و دست به تحریف زدند و سعی کردند ماجرا را کاملاً وارونه نشان دهند .

ظهور کمپین " اجازه دهید ایمن گزارش کند " می تواند گوشه ای از لاپوشانی های رسانه ای ، این رسانه های صرفاً مدعی را آشکار سازد . آنجا که ان بی سی ، ایمن محی الدین ، گزارش خود در غزه رابه دلیل ارسال اخبار واقعگرایانه از جنایات اسرائیل ، از غزه فرا می خواند و اجازه ادامه کار در آنجا را به وی نمی دهد !!!

و اما به نظر شما این سیاستها تا چه اندازه کارساز بوده است ؟ آیا با بیداری نسبی مردم در سراسر دنیا ، این تحرکات و فجایع گرفته را متوقف کرده است ؟ چرا انتشار اخبار و آگاه سازی مثبت ، تاثیری در روند متوقف نمودن جنگها ندارد ؟!

نگاهی به شت پرده این کشتارها می تواند شما را برای پاسخ به سوالات فوق یاری دهد . سکوت کشورهای موثر بر سیاست‌های رژیم صهیونیستی به ویژه امریکا نشان می‌دهد حملات اخیر بخشی از یک پازل خطرناک سیاسی است که طرحی است برای کنترل و مهار اسب سرکش و جسور خاورمیانه .

 هر چند حملات گاه و بی‌گاه به غیرنظامیان فلسطینی از سوی نظامیان اسراییلی در قالب حملات هوایی و زمینی و عملیات تروریستی بی‌سابقه نیست و در 60 سالی که از اشغال  فلسطین می‌گذرد دائما به شکل‌های جدیدی تکرار می‌شود اما به نظر می‌رسد حملات اخیر اجرای سناریویی پیچیده و فرامنطقه‌ای با اهداف چند جانبه است که قربانی آن کودکان و زنان بی‌گناه فلسطینی هستند و مجری آن تنها رژیم نژادپرست و قانون گریز و ستیزه‌جو در جهان کنونی، یعنی اسراییل است.

شاید صهیونیست ها را بتواند از چند مسئله ناراحت دانست که بدون شک از عوامل این دست درازی های اخیر نیز هست :

1-توافق حماس و تشکیلات خود گردان فلسطین بر سر تشکیل دولت جدید و همکاری بیشتر .

2- پیشرفت ایران در شکست ابهت غرب و آمریکا در جریان مذاکرات هسته ای که بارها و بارها با ابراز نگرانی اسرائیل همراه بوده است . اسرائیل با این حملات قصد دارد دامنه اختلافات ایران و آمریکا را افزایش دهد چرا کهی به خوبی می اند ایران مدافع سرسخت مظلومان جهان از جمله فلسطین است .

3- به حاشیه راندن مسائل و اتفاقاتی که اتفاقاً توسط خود صهیونیست ها در جریان هدایت می شود ، همانند جریان ظهور و پیشروی داعش در عراق .

به نظر گزینه سوم نقش پر رنگ تری را ایفا کرده است . مخصوصاً اگر بدانیم اسرائیل در آغاز این تجاوز وحشیانه تنها نبوده و از حمایت بی دریغ آمریکا و  انگلستان بر خوردار بوده است .

در این بین اما سکوت مجامع جهانی در کنار سکوت رسانه ای غرب ، دل ها را بیشتر به درد می آورد . مارک گلن در مصاحبه را پرس تی وی در این خصوص گفته است " باید به یاد داشته باشیم که چه کسی مهاجم است و چه کسی مرتکب قتل‌عام می‌شود. این فلسطینیان نیستند که مرتکب چنین جنایاتی می‌شوند. فلسطینیان تنها سعی دارند از سرزمین خود دفاع کنند. هر کشور دیگری هم که در چنین شرایطی قرار گیرد از خود دفاع می‌کند. البته، مشکل این است که اسرائیل و هم‌پیمانان آن در سراسر جهان از میکروفون در رسانه‌های غربی برخوردارند. آن‌ها همواره می‌کوشند اسرائیل را به عنوان قربانی بی‌تقصیر جلوه دهند.

به همین دلیل، فلسطینیان نمی‌توانند در این باره هیچ کاری انجام دهند جز آن که تحمل کنند و دعا کنند که روزی قدرتی بالاتر از بهشت برای آن‌ها پا درمیانی کند و به وحشتی که اسرائیل در غالب انسانیت ایجاد کرده پایان دهد.

سازمان ملل و شورای امنیت هرگز قصد ندارند در ارتباط با این موضوع اقدامی صورت دهند. آن‌ها فقط مهر تائیدی برای منافع غرب و صهیونیست هستند. به یاد داشته باشید عراق ویران شد چون سازمان ملل اجازه چنین کاری دارد. زندگی میلیون‌ها نفر در عراق به این دلیل ویران شد اما تنها کاری که انجام می‌دهند ناخن جویدن و اشک تمساح ریختن است.

آن‌ها می‌دانند که با سگ دیوانه‌ای به نام بنیامین نتانیاهو طرف هستند. او قادر است بدترین کارها از جمله منفجر کردن ساختمان سازمان ملل در نیویورک را نیز انجام دهد آن هم به تلافی کاری که سازمان ملل بر خلاف منافع اسرائیل در منطقه انجام دهد. به همین دلیل، سازمان ملل قصد ندارد اقدامی در پیش گیرد "

به نظر در این میان از زوایه  مباحث رسانه ای ، همان دل نگرانی سالهای گذشته وجود دارد . عدم همکاری کشورهای اسلامی برای مبارزه با جریان سازی های رسانه ای غرب و آمریکا همچنان مشاهده می شود . حرکتهای رسانه ای جمهوری اسلامی در قالب شبکه های خبری عربی ، انگلیسی و اسپانیایی زیان ، افق روشنی از روشنگری در برابر رسانه های فریبکار در پهنه گیتی را در دسترس قرار داد ولی علی رغم تمامی اقدامات جسورانه و انقلابی ، جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مظلومان جهان ، بازهم جای خالی همکاری و اتحاد کشورهای اسلامی بر سر مسائل مختلف از جمله این فجایع به شدت خالیست .






 
جهت اطلاع از تنظیمات و ویــــرایش این قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.
 
->