وب هاستینگ حدیث منتظران قائم (عج)
تماس با ما
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 143
کل بازدید : 899800
کل یادداشتها ها : 442

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

V

بسم الله

عنوان : بازیگردانی در " غورالاردن "

دسته : سیاست

امیر محمد

در گیر و دار توافقات سوری و غیر واقعی در میدان بازی این روزهای کشورهای جهان ، انگار دیگر جایی برای احترام به ملتهای آزادیخواه باقی نمانده است .

این بار هم در گوشه ای از این پهنه گیتی ، پای یک فرزند نامشروع سلطه طلب در میان است . علی رغم خوشبینی های دولت خودگردان که البته این روزها حماس و برخی از گروه های مقاومت نیز به آن دچار شده اند ، اسرائیل همچنان قصد ندارد از ادامه پیشروی های غیر قانونی خود در سرزمین های کرانه باختری چشم پوشی کند .

اقدامات جدید این رژیم به خوبی نشان می دهد که هیچ طرحی جهت نشان دادن به اصطلاح حسن نیت شان در قبال اشغال سرزمین مادری فلسطینیان ندارند .

عادل سمره یکی از تحلیل گران سیاسی جهان عرب در این خصوص می گوید : "تشکیلات خودگردان فلسطین در یک شرایط حساس اقتصادی قرار دارد و همچنین تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است بدون کسب هیچ چیزی مذاکره کند. همچنین سه پایتخت اصلی عربی یعنی بغداد، دمشق و مصر که از فلسطین حمایت می کنند در یک بحران واقعی قرار دارند.

بنابراین، صهیونیست‌ها از این شرایط به خصوص در راستای هدف اصلی صهیونیست‌ها که زمین است بهره‌برداری می کنند. آنها همه سرزمین فلسطین را می خواهند. اکنون بهترین زمان برای آنهاست تا بخش‌های بیشتری از سرزمین فلسطینیان را در کرانه باختری غصب کنند و من فکر می کنم که بیش از اینها رخ خواهد داد . "

غور الاردن

در واقع می توان اینطور بیان کرد که شاید پیمان اسلو شامل یک دوره موقتی است تا فرصت برای صهیونیستها برای تبدیل کردن قسمت اعظم اراضی کرانه باختری به موجودیت یهودی فراهم گردد . به همین منظور هم روز به روز با انتشار اعلامیه هایی از قصد خود برای ادامه ساخت و ساز شهرک های صهیونیستی خبر می دهند .

در همین راستا می توان بعنوان نمونه اقدام این روزهای کمیته قانون گذاری کابینه صهیونیست ها را مورد اشاره قرارداد که همزمان با سفر جان کری به سرزمین های اشغالی طرح جدیدی را به جهت انضمام همه شهرک های " غور الاردن "و جاده های منتهی به آن به اسرائیل به امضاء اعضای کنست از احزاب ائتلاف دولتی و معارضان رساند .

 

سیطره اسرائیل بر این سرزمین ها را می توان انضمام دهها هزار شهرک نشین به این منطقه و قطعیت دادن به سیطره بر این منطقه مرزی میان سرزمین های اشغالی سال 1967 با اردن و قرار دادن فلسطینی ها مقابل عمل انجام شده دانست .




بسم الله

عنوان : شش ضلعی صهیون در آسمان سعودی

دسته : سیاست

امیر محمد

تحرکات نیروهای اطلاعاتی آل سعود به رهبری بندر بن سلطان در ماه های اخیر ، به اوج خود رسیده است .

رایزنیهای گسترده بندر بن سلطان برای ایجاد تحرکات منفی در مرزهای کشورهای منطقه  محدود به حلقه های مقاومت در خاورمیانه است و در رأس این حلقه هم ، کشور قدرتمند جمهوری اسلامی ایران است . نگاه به این تحرکات و جریان سازی ها وقتی به واقعیت نزدیک می شود که تمایل عربستان برای طرف اصلی بودن در اجلاس ژنو 2 را مد نظر قرار دهیم . شاید عربستان سعودی در مخیله خویش می آورد که از این طریق بتواند دستاوردهایی قبل از اجلاس مذکور برای خود حاصل نماید .

منابع خبری از همراهی سلمان بن سلطان با رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان در این جریان خبر می دهند . در این رابطه بندر بن سلطان رئیس دستگاه اطلاعاتی عربستان و برادرش سلمان بن سلطان معاون وزیر دفاع، تماسها و دیدارها و رایزنی های گسترده ای با برخی قدرتها در منطقه و سران گروه های تروریستی که خاندان حاکم سعودی از آنها برای ریختن خون مردم سوریه و عراق و لبنان حمایت مالی می کنند، برقرار کردند تا طرحهای تروریستی خونینی در این کشورها بویژه در سوریه و لبنان تهیه و اجرا کنند .

 هدف عربستان ابتدا جلوگیری از مشارکت "عدنان منصور" وزیر خارجه لبنان در اجلاس ژنو 2 است که ریاض وی را هواخواه سوریه می داند و بدین ترتیب سعودی ها به دنبال تعیین وزیر خارجه دیگری هستند که نقشی متناسب با طرح سعودی به منظور ناکام کردن تلاش ها برای تشکیل ائتلاف یا چارچوبی بین المللی برای مبارزه با تروریسم ایفا خواهد کرد؛ زیرا روسیه تمام تلاش خود را برای رسیدن به توافق بر سر این ائتلاف در اجلاس ژنو2 بکار خواهد گرفت.

هدف دیگر ریاض از تشکیل دولت بی طرف در تنگنا قرار دادن گروه 8 مارس بویژه حزب الله است که در این صورت، حزب الله یا وادار می شود واقعیت را بپذیرد و یا اینکه در مقابل تشکیل دولت بی طرف واکنشی نشان خواهد داد که منجر به بهم زدن اوضاع داخلی لبنان و تنش آفرینی می شود و بدین ترتیب مسئولیت این تنشها به عهده حزب الله گذاشته خواهد شد.

سوم، تلاش برای گرفتار کردن حزب الله در یک اقدام نظامی - امنیتی داخلی در سایه تحریک طائفی مذهبی است که حاصل آن بهم زدن اوضاع داخلی لبنان و ایجاد فتنه مذهبی است.

این طرح با یک پیش زمینه واحد برای جریانسازی موازی در چند کشور به اجرا در خواهد آمد . در همین رابطه عربستان به ارسال سلاح های پیشرفته و اعزام مزدوران بیشتری به جنوب سوریه به منظور افزایش حملات تروریستی و ضربه زدن به نهادهای دولت ادامه می دهد و مسئولان سعودی بر این باورند که با توجه به خسارتها و تلفات گسترده گروههای تروریستی و موفقیت های مهم ارتش سوریه، این اقدام آخرین تیر در ترکش آنها به شمار خواهد آمد .

  موفقیت های ارتش سوریه ، هر روز بر نگرانی های بند بن سلطان می افزاید به همین دلیل طرح های در دست اجرا دارند تا با نفوذ به لایه هایا منیتی دمشق ، روحیه ای مضاعف به تروریست های سوری تزریق نمایند .

در این بین ، عربستان سعودی برای بالابردن ضریب اطمینان اجرای برنامه های خود سوریه ، همانطور که قبلاً ذکر شد ، به صورت هماهنگ قصد اجرای برنامه هایی در لبنان ، عراق و ایران را نیز دارد .

عربستان سعودی در حالی به طراحی و اقدام برای اجرای این برنامه ها همت گماشته است که به شدت از تحولات این روزهای خاورمیانه نگران است . در همین رابطه مسئولان سعودی که این روزها در سایه تحولات جهان عرب، با شکست پی درپی سیاست هایشان در منطقه و تیره شدن روابط با هم پیمانان سنتی خود روبرو شده اند؛ این بار به سراغ فرانسه رفتند تا بتواند با وعده امضای قراردادهای مختلف تسلیحاتی، هسته ای و حمل نقل در بازار 550 میلیارد دلاری عربستان، هم پیمان تازه ای برای خود بیابید . شاید هنوز کشورهای غربی گمان می کنند که می شود اندکی بر روی عربستان حساب بازکرد تا از طریق در اختیار قراردان ناوچه و زیر دریایی های پیشرفته ، سدی هرچند کوچک در برابر قدرت ایران ایجاد کنند تا از این طریق از سرعت بالای ضریب نفوذ جمهروی اسلامی در منطقه بکاهند .

در پایان باید گفت که  به ثمر نشستن این برنامه هه علاوه بر اینکه در اکثر موارد غیر ممکن به نظر می رسد ، قطعاً هزینه های سنگینی برای سعودی ها به همراه خواهد داشت . در خصوص جمهوری اسلامی باید گفت ، البته خودِ بندر بن سلطان هم می داند که حتی تفکر در مورد کوچکترین دست درازی به تمامیت ارزی جمهروی اسلامی ایران ( چه مستیقیم و چه غیر مستقیم ) به قیمت سقوط قطعی آل سعودی خواهد انجامید .

در خصوص لبنان هم دو مساله اصلی وجود دارد که مانع این امر می شود؛ نخست آنکه اکثر مردم لبنان با کشاندن کشور به سمت انفجار اوضاع امنیتی مخالفند، علاوه بر این ارتش امکاناتی برای جلوگیری از اقدام گروههای تروریستی برای اجرای طرح های خرابکارانه و مخرب دارد، همچنین حزب الله لقمه حاضر و آماده ای نیست و سید حسن نصرالله دبیرکل این حزب نیز در سخنرانی اخیر خود به آن اشاره کرد؛ مساله دوم این که تصمیمی آمریکایی - غربی برای بهم زدن اوضاع داخلی لبنان وجود ندارد .

به نظر می رسد وهابیتی که عربستان را در آغوش آمریکا و اسرائیل قرار داده بود ، در حال از بین بردن خاندان آل سعود است .




بسم الله

عنوان: توهم عثمانی 

دسته : سیاست

این مطلب را در پایگاه تحلیل سیاسی باصر و بسته بهترین های حرف تو بخوانید .

امیر محمد

پس از رسوایی های اخیر در ترکیه که مستقیماً قلب حزب عدالت و تسعه را نشانه رفته است ، اردوغان بارها و بارها با اشاره به توطئه بودن این برنامه ها علیه دولت ، قصد در توجیه افتضاحی داشت که به نظر برایش گران تمام خواهد شد .

اردوغان لحظاتی پس از استعفای سومین وزیرش ، سعی کرد برخلاف روزهای گذشته که این جریانات را عملیات کثیف علیه دولت عنوان می نمود ، با پذیرش ضمنی اشتباهات  و اعلام اینکه پرده دولت حرب حاکم خیلی هم سفید نبوده ،کمی از بار ندانم کاریهایش کم کند . وی برای نیل به این مقصود از این عبارات استفاده نمود : ممکن است اشتباهاتی در گذشته از سوی حزب حاکم عدالت و توسعه رخ داده باشد، اما ما در تصحیح آن به هیچ‌ وجه کوتاهی نمی‌کنیم .

البته آقای اردوغان اشاره ننموده که آیا این اشتباهات فقط در حوزه سیاست های داخلی صورت گرفته یا دیپلماسی بین المللی ترکیه نیز به تبع این خودخواهی ها ، راهی اشتباه و پر مخاطره را پیموه است .

اردوغان که برای پاک نشان دادن خود به هر دلیل موجه و غیر موجهی چنگ می زند ، آمریکائیها را دلیل صلی این ناآرامی ها در ترکیه اعلام کرده است . همان آمریکائیهایی که روزی اردوغان چشم و گوش بسته به دنبال شان در نقاط تاریک مناقشات منطقه به راه می افتاد .

به طور مثال می توان از نحوه بازی کودکانه حزب اعتدال و توسعه در جریان مناقشه سوریه یاد کرد . آنجایی که با مطرح شدن احتمال استفاده از سلاح‌های شیمیایی توسط دولت سوریه تبلیغات رسانه ای شدیدی توسط ترکیه به راه افتاد . اینک که دولت آمریکا به صراحت اعتراف کرده این سلاح‌ها توسط گروه تروریستی جبهه النصره وابسته به القاعده استفاده شده، اردوغان هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهد .

البته اشتباهات دیگر اردوغان در قبال مسائل مصر و اسرائیل هم دست کمی از افتضاحش در جریان سوریه ندارد . یکی از اعضاء ارشد حزب ناسیونالیست ترکیه در این خصوص اردوغان را بازیگر نابلد معرفی می کند . تورکش می گوید : در ترکیه حکومت‌ها بر سر کار می آیند و می‌روند، ولی ساختار دولت به قوت خود باقی می‌ماند. دولت اردوغان کاری به میثاق ملی ندارد و در واقع مجری پروژه خاورمیانه بزرگ آمریکا در منطقه است.

تبعات سنگین این سگ دست آموز بودن به همین چند مورد ختم نمی گردد . قطعاً یکی دیگر از مشکلاتی که ترکیه در آینده با آن روبرو خواهد بود ، مسئله بازگشت جنگجویان اعزام شده از سوریه است .

از زمان آغاز بحران و جنگ در سوریه، ترکیه نخستین کشوری بود که حمایت خود را از مخالفان دولت سوریه اعلام کرد؛ اما اخیرا مخالفان دولت در ترکیه، از چیرگی گروه هایی مرتبط با القاعده امثال جبهه النصره و داعش (سازمان دولت اسلامی در عراق و شام) بر مناطقی در شمال سوریه که نزدیک اراضی ترکیه واقع شده است، ابراز نگرانی کردند.

احزاب مخالف دولت اردوغان بر این باورند که وجود جنگجویان بیگانه، خطری تهدید کننده به شمار می رود و زمینه انتقال درگیری به خارج از مرزهای سوریه را فراهم می کند، که نمونه چنین مساله ای در لبنان اتفاق افتاد، آن ها با استناد به این دیدگاه، دولت رجب طیب اردوغان را مسئول کوتاهی در مقابله با این تهدید می دانند .

البته اردوغان بارها اعلام کرده است که تروریست ها را به ترکیه راه نخواهد داد ولی با این نحوه بازی دولت ترکیه ، رخ دادن اتفاقاتی از این دست به هیچ وجه محتمل به نظر نخواهد رسید .




نویسنده : منتظر
تاریخ : پنج شنبه 92/10/5
هدیه منتظران قائم ()


 
جهت اطلاع از تنظیمات و ویــــرایش این قالب اینجا را کلیک کنید.

.:: کلیک کنید ::.
 
->